2de1 Forum NedeNse Admini
Mesaj Sayısı : 575 Yaş : 29 Hangi İlden : adana Huylarınız , Özellikleriniz : yakışıklı,zeki,çalışkan,komik :))) Ruh Haliniz : ei En Sevdiğiniz Renk : syh byz lacvrt Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? : Foruma Nasıl Üye Oldunuz? : Adminim Takımını Seç : Kayıt tarihi : 02/10/07
| Konu: kartalların zor kararı Cuma Ekim 26, 2007 6:23 pm | |
| KARTALLAR EN UZUN YAŞAYAN KUŞ TÜRLERİNDENDİR.ORTALAMA 70YIL YAŞARLAR.AMA BU KUŞLAR 40 YAŞINDA BİR KARAR VERMELİDİRLER.BU KARAR:
"YA ÖL, YA DA YAŞA."
KARTALLAR 40 YAŞINA GELDİKLERİNDE , GAGALARI"BOYUNLARINA DEĞER" , BİR ŞEY YİYEMEZLER.PENÇELERİ SERTLEŞİR , AVLARINI TUTAMAZLAR . KANATLARINDAKİ TÜYLER KARTLAŞIR , UÇAMAZLAR."ÖLÜM" KARARINI VEREN KUŞLAR AÇLIKTAN ÖLÜRLER.AMA "YAŞAM"KARARINI VEREN KUŞLAR ŞUNU YAPARLAR :
İLK ÖNCE BİR DAĞIN ZİRVESİNE ÇIKAR VE TÜNERLER.BURDA GAGALARINI BİR KAYAYA VURA VURA KIRARLAR .HEMDE KÖKÜNDEN.BİR KAÇ AY GAGALARININ ÇIKMASINI BEKLERLER.GAGALARI ÇIKINCA GAGALARIYLA PENÇELERİNİ KOPARIRLAR.BİR KAÇ AY DA PENÇELERİNİN ÇIKMASINI BEKLERLER.PENÇELERİ ÇIKINCA DA TAHMİN ETTİĞİNİZ GİBİ TÜYLERİNİ YOLARLAR.TÜYLERİ DE ÇIKINCA ARTIK PIRIL PIRIL BİR KARTAL OLURLAR.YANİ YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLRLAR.İŞTE BEN BU SÜRECE "YENİDEN DOĞMA SÜRECİ"ADINI VERDİM.
ARKADAŞLAR BU ANLATTIĞIM BİR MASAL VB. DEĞİL. BU "BİLİMSEL" BİR GERÇEK.
SAYGILAR .UMARIM YAZIYI BEĞENMİŞSİNİZDİR.
YORUM YAZARAK VERDİĞİNİZ NOTLARI , ELEŞTİRİLERİ , SORULARINIZI BİLDİREBİLİRSİNİZ...
NOT: BU SÜREÇ YAKLAŞIK 5 AY SÜRER. | |
|
Hayk0 Normal Üye
Mesaj Sayısı : 86 Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? : Kayıt tarihi : 02/10/07
| Konu: Geri: kartalların zor kararı C.tesi Ekim 27, 2007 8:44 pm | |
| bunu bize türkçe hocası geçen sene anlatmıstı.. şimdiden özledim gülnur hocayı .. bilmem sende aynı karardamısın. | |
|
2de1 Forum NedeNse Admini
Mesaj Sayısı : 575 Yaş : 29 Hangi İlden : adana Huylarınız , Özellikleriniz : yakışıklı,zeki,çalışkan,komik :))) Ruh Haliniz : ei En Sevdiğiniz Renk : syh byz lacvrt Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? : Foruma Nasıl Üye Oldunuz? : Adminim Takımını Seç : Kayıt tarihi : 02/10/07
| Konu: Geri: kartalların zor kararı C.tesi Ekim 27, 2007 8:46 pm | |
| | |
|
Hayk0 Normal Üye
Mesaj Sayısı : 86 Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? : Kayıt tarihi : 02/10/07
| Konu: Geri: kartalların zor kararı C.tesi Ekim 27, 2007 8:48 pm | |
| | |
|