:::] Forum NedeNse [:::
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

:::] Forum NedeNse [:::

Türkiye'nin ve Gençlerin Yeni Forum Platformu NedeNse 'ye Hoş Geldiniz.!!!.
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapBilimselAraştırmaChat

 

 TARHANA ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
THE CRAWL
Forum NedeNse Moderatöriyesi
Forum NedeNse Moderatöriyesi
THE CRAWL


Kadın
Mesaj Sayısı : 240
Yaş : 35
Hangi İlden : istanbul
Huylarınız , Özellikleriniz : yhook
Ruh Haliniz : sinirli
En Sevdiğiniz Renk : SİYAH
Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? :
TARHANA ÇORBASI Left_bar_bleue80 / 10080 / 100TARHANA ÇORBASI Right_bar_bleue

Takımını Seç : TARHANA ÇORBASI Frmned12
Kayıt tarihi : 09/01/08

TARHANA ÇORBASI Empty
MesajKonu: TARHANA ÇORBASI   TARHANA ÇORBASI Icon_minipostedPerş. Ocak 10, 2008 8:31 pm

TARHANA ÇORBASI


GEREKLİ MALZEME

1 çay bardağı hazır tarhana
Yeterince tuz
2 yemek kaşığı yağ (Tereyağı veya margarin)
1 büyükçe domates (mevsimi değilse yarım kaşık salça)
4 su bardağı et suyu veya su.
YAPILIŞI

1. Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir.
2. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır veya salça karıştırılır. Ateşte domates iyice öldürülür.
3. Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür, kaynatılır.
4. Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içerisine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dakika kadar kaynatılır. Böylece çorba hazırlanmış olur.

NOT:
Et suyu yoksa yumurta büyüklüğünde kıyma ateşte kavrulur, çorbanın içine karıştırılır veya tencereye yağ konulduğunda önce çiğ olarak kıyma konur, yağla kavrulur, sonra domates veya salça katılır. Bu ayrıca çorbaya lezzet verir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
TARHANA ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
:::] Forum NedeNse [::: :: >♥< Bayanlara Özel >♥ :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: