:::] Forum NedeNse [:::
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

:::] Forum NedeNse [:::

Türkiye'nin ve Gençlerin Yeni Forum Platformu NedeNse 'ye Hoş Geldiniz.!!!.
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapBilimselAraştırmaChat

 

 PERDE PİLAV

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
THE CRAWL
Forum NedeNse Moderatöriyesi
Forum NedeNse Moderatöriyesi
THE CRAWL


Kadın
Mesaj Sayısı : 240
Yaş : 35
Hangi İlden : istanbul
Huylarınız , Özellikleriniz : yhook
Ruh Haliniz : sinirli
En Sevdiğiniz Renk : SİYAH
Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? :
PERDE PİLAV Left_bar_bleue80 / 10080 / 100PERDE PİLAV Right_bar_bleue

Takımını Seç : PERDE PİLAV Frmned12
Kayıt tarihi : 09/01/08

PERDE PİLAV Empty
MesajKonu: PERDE PİLAV   PERDE PİLAV Icon_minipostedPerş. Ocak 10, 2008 8:27 pm

PERDE PİLAV 38706846952f626d376ojd9
Pilav için:


2 su bardağı pirinç

4 yemek kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)

2 çorba kaşığı çam fıstığı

3,5 su bardağı tavuk suyu,tuz ve karabiber

Hamuru için:


1 küçük margarin (aynı ölçüde tereyağ olabilir)

2 yumurta

2,5 su bardağı un

1,5 çay kaşığı tuz



Hazırlanışı:



Pirinç ayıklanıp yıkanır,kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir.

Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.

Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun.

Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin.

Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.

Yarım saat kapak açılmadan demlenir.Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.

Kavrulmuş fıstık,badem ve kuş üzümü tuz,karabiber ilave edilir.

Hamurun hazırlanışı:



Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur.Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.

İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta

açılır.Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı)

Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup,kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)

Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur.Araya küçük parçalara ayrlmış tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)

En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.

Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır.Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.

Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
2de1
Forum NedeNse Admini
Forum NedeNse Admini
2de1


Erkek
Mesaj Sayısı : 575
Yaş : 29
Hangi İlden : adana
Huylarınız , Özellikleriniz : yakışıklı,zeki,çalışkan,komik :)))
Ruh Haliniz : ei
En Sevdiğiniz Renk : syh byz lacvrt
Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? :
PERDE PİLAV Left_bar_bleue100 / 100100 / 100PERDE PİLAV Right_bar_bleue

Foruma Nasıl Üye Oldunuz? : Adminim
Takımını Seç : PERDE PİLAV Frmned11
Kayıt tarihi : 02/10/07

PERDE PİLAV Empty
MesajKonu: Geri: PERDE PİLAV   PERDE PİLAV Icon_minipostedPerş. Ocak 10, 2008 8:48 pm

offfffffff one resim öle Very Happy Very Happy Very Happy ....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://nedense.yoo7.com
 
PERDE PİLAV
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
:::] Forum NedeNse [::: :: >♥< Bayanlara Özel >♥ :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: