THE CRAWL Forum NedeNse Moderatöriyesi
Mesaj Sayısı : 240 Yaş : 35 Hangi İlden : istanbul Huylarınız , Özellikleriniz : yhook Ruh Haliniz : sinirli En Sevdiğiniz Renk : SİYAH Forum NedeNse \'yi ne kadar seviyorsunuz? : Takımını Seç : Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: HAVUÇ ÇORBASI Perş. Ocak 10, 2008 8:25 pm | |
| HAVUÇ ÇORBASI HAVUÇ ÇORBASI
GEREKLİ MALZEME
6 bardak et suyu 3 büyük havuç 3 kaşık yağ 2 fincan un 2 yumurta sarısı 1 bardak süt Yeterince tuz. YAPILIŞI
1. Havuçlar ince doğranıp iki kaşık yağda hafifçe öldürüldükten sonra bir bardak suda haşlanır, iyice yumuşak bir hale getirilir. Süzgeçten geçirilir, püre haline getirilir. 2. Bir tencereye altı bardak et suyu, yeterince tuz, püre haline getirilen havuç katılır. 3. Bir kaşık yağla un kavrulur. Karıştırarak iki bardak süt katılır. Yumurta sarıları ile iyice çırparak karıştırılır. 4. Ateşten alınmış havuca azar azar dökerek bir taraftan da karıştırarak kaynama derecesine gelince hemen bir taşım kaynatıp, ocaktan alınır. Servis yapılır. | |
|